Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

Seyhan’dan tedavide indirim için “Sağlık Kart”

Seyhan’dan tedavide indirim için “Sağlık Kart”

Seyhan’dan tedavide indirim için “Sağlık Kart”

Seyhan Belediyesi, Saglik Isleri Müdürlügü araciligiyla saglikli bir toplum olusumuna katki verirken bu alanda Seyhanliya dokunacak yeni bir projeye daha imza atti.. Belediye, hayata geçirdigi  “Saglik Kart”la  Seyhan’da yasayan yurttaslara,  özel saglik kuruluslarinda Yüzde 50’ye varan indirim uygulanmasini saglayacak. Seyhanli, Belediyedeki “Halk Masa”ya bir kez basvurarak kosulsuz ve ücretsiz alabilecegi “Saglik Kart” ile anlasmali saglik kuruluslarindaki indirimlerden faydalanabilecek.

ILK ETAPTA 17 SAGLIK KURULUSU ILE PROTOKOL YAPILDI

Seyhan Belediyesi sosyal belediyecilik anlaminda halka dokunan projelerine bir yenisini daha eklerken ilk etapta 17 özel saglik kurulusu ile indirim protokolü imzaladi. Seyhan Belediyesi protokolle Seyhanlilarin alacagi saglik hizmetlerinde, muayene, tahlil-tetkik ve tedavi ücretlerinde yüzde 50’ye varan indirim imkani sagladi. Yurttas, anlasmali saglik kuruluslarina tedavi için gittiginde Seyhan Belediyesi’nden bir defaya mahsus basvuru yaparak ücretsiz alacagi “Seyhan Kart”i göstererek baska bir talep olmaksizin özel saglik kuruluslarinin taahhüt ettigi yüzde 50’ye varan indirimlerden faydalanabilecek.

SONYÜREK “SAGLIK KART SÖZLESME SÜRESINCE DAGITILACAK”

Seyhan Belediyesi Saglik Isleri Müdürü Evren Sonyürek, “Saglik Kart”in, Ilçede ikamet eden halkin, kurum personellerinin ve Meclis Üyelerinin protokol imzalanan özel hastanelerin saglayacagi fiyat indiriminden yararlanmasi için üretilen bir proje oldugunu söyledi. Ilk etapta 5 bin kart hazirlandigini belirten Sonyürek “Seyhanli saglik karti almak için bir defaya mahsus Belediye ana binasindaki Halk Masa’ya gelerek temel bilgilerini verdikten sonra kartini alabilecek. Ilk etapta 5 bin kartin dagitimi yapilacak. Kart dagitimi sözlesme süresi boyunca ücretsiz olarak devam edecek” dedi.

 

AKAY “AMAÇ SAGLIKTA DA FIRSAT ESITLIGI”

Seyhan’da ikamet edenlerin ciddi bir bölümünün ekonomik sorunlar yasayan vatandaslardan olustugunu vurgulayan Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay, Yüzde 50’ye varan indirim oranlariyla dar gelirli vatandaslarimizin da arzu etmesi halinde daha uygun kosullarda özel saglik kuruluslarindan saglik hizmeti almasina imkan saglanmasinin amaçlandigini söyledi. “Saglik Kart” hizmetinin vatandaslara belli oranlarda indirim saglayacak olmasinin saglikta firsat esitligi getirecegini belirten Baskan Akay söyle devam etti;

Hedefimiz saglikli ve mutlu bir toplum. Biz halkimizin mutlulugu için talep ederlerse yararlanmak istedikleri saglik hizmetlerinden daha düsük ücretle faydalanmalari amaciyla bir adim attik. Baslangiç olarak anlasma yaptigimiz 17 saglik kurulusuna basvuran her vatandasimiza degisik oranlarda olmak üzere yüzde 50’ye varan indirim olanagi sunulacak. Indirim protokolü yaptigimiz kuruluslara asama asama baska saglik kuruluslari da eklenecek. Saglik her seyden önemlidir. O nedenle, herkes için saglik ve saglikta esitlik ilkesiyle, Seyhanli hemserilerimize yeni bir hizmet daha sunmanin mutlulugunu yasiyoruz

 “Saglik Kart” uygulamasinda herhangi bir kosul aranmiyor. Ücretsiz olarak “Saglik Kart” almak isteyen ve Seyhan’da ikamet eden vatandaslar, Belediye ana hizmet binasinda “Halk Masa”ya basvurularini yapmaya basladi. “Saglik Kart” ile ilgili tüm bilgiler, hastane listesi ile indirim oranlari vatandasa brosür olarak dagitilacak ve Seyhan Belediyesi’nin resmi web sitesinden güncel olarak takip edilebilecek.  

 



  • Perşembe 26.3 ° / 15.9 ° Güneşli
  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı